Estats Units

El pare dels germans Tsarnaev: "Els han parat una trampa per ser creients musulmans"

El pare dels sospitosos d'haver atacat la marató de Boston nega que puguin tenir res a veure amb l'atac a la marató. Dos oncles dels nois, incrèduls davant la notícia

Tot i que l'arbre familiar no queda clar, Anzor Tsarnaev, suposadament el pare dels nois, ha denunciat aquest divendres que els serveis secrets nord-americans han fet caure els seus fills en una trampa. "Els l'han jugada perquè són creients musulmans", ha dit l'home en una conversa telefònica amb l'agència russa Interfax.

"Per què han matat Tamerlan? Haurien d'haver-lo capturat viu. El petit s'ha escapat, estudiava segon curs de medicina als Estats Units i l'esperàvem aquestes vacances. Ara no sé què passarà. Insisteixo: els serveis secrets han posat un parany als meus fills", reiterava Anzor Tsarnaev.

En declaracions a la ràdio local de Boston WBZ, Ruslan Tsarni, tiet dels sospitosos, viu a Maryland, i desitjava que els seus nebots "no haguessin existit". Tsarni ha explicat que feia una dècada que els germans vivien als Estats Units, que no els veia des del 2009 i que no els havia reconegut en les fotografies publicades per l'FBI. "No tinc paraules, estic en estat de xoc", deia.

L'altre oncle, Alvi Tsarni, que viu a prop de Boston, negava la notícia. "No em crec que cap dels meus nebots tingui res a veure amb aquest accident horrible", deia a WBZ. "Si ho han fet, em sap molt greu. És una bogeria, impossible, no m'ho puc creure. Qui és capaç de fer això?."