POLS A EGIPTE
Internacional 27/07/2013

Els Germans Musulmans denuncien una massacre d'islamistes al Caire

Hi hauria més de 200 morts i 4.000 ferits, segons la confraria, mentre que el ministeri de l'Interior només confirma 38 víctimes. El govern defensa que només ha utilitzat gasos lacrimògens i no munició real

Agències
1 min
Víctimes dels enfrontaments a Ciutat Nasser. GETTY

El CaireLa tensió entre partidaris i detractors del rais deposat, l'islamista Mohamed Mursi, està a un nivell crític. Durant aquesta matinada haurien mort més de 200 persones i 400 haurien resultat ferides en enfrontaments entre els seguidors dels Germans Musulmans i la policia al districte cairota de Ciutat Nasser, segons ha denunciat la confraria. El govern, però, reitera que en la repressió contra el campament de seguidors de Mursi a les portes de la mesquita Rabà al-Adauiya només s'han utilitzat gasos lacrimògens. I d'acord amb la informació del ministeri de Sanitat, només hi hauria 38 víctimes, tot i que les imatges difoses per les agències d'informació mostren desenes de cossos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mursi podria acabar a la presó de Mubàrak

Aquest nou esclat de violència es produeix l'endemà de grans manifestacions tant de partidaris com de detractors de Mursi arreu del país. Les víctimes d'aquest cap de setmana se sumen a les més de 200 persones, la majoria islamistes, que han mort des del cop d'estat del 3 de juliol. L'exrais Mursi continua retingut per les autoritats i podria acabar a la mateixa presó que el dictador Hosni Mubàrak, segons ha informat el ministeri de l'Interior. Se l'acusa d'assassinat i conspiració amb la milícia palestina de Hamàs.

stats