Internacional 12/11/2012

Els països del Golf reconeixen la nova coalició d'opositors sirians

El secretari general d'aquesta organització, Abdelatif al-Ziani, ha explicat que els països del Golf oferiran "tot el suport a la coalició per fer realitat les expectatives del poble sirià"

Efe
2 min
El líder de la coalició de les Forces de l'Oposició Siriana, Ahmad Mouaz Al Khatib. EFE

RiadEls països del Consell de Cooperació del Golf (CCG) han reconegut aquest dilluns la recent creada Coalició Nacional per les Forces de la Revolució i l'Oposició Siriana com el "representant legítim del poble sirià".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat difós per l'agència estatal de notícies SPA, el secretari general d'aquesta organització, Abdelatif al-Ziani, ha explicat que els països del Golf oferiran "tot el suport a la coalició per fer realitat les expectatives del poble sirià". Al-Ziani ha expressat el seu desig que la formació d'aquesta nova aliança representi un pas per agilitzar el traspàs de poder al país, posar fi al vessament de sang i preservar la unitat del territori sirià.

D'aquesta manera, el Consell de Cooperació del Golf ha animat que la resta de països àrabs i el món reconeguin i donin suport a aquesta coalició, creada aquest diumenge a Doha, la capital de Qatar, per una part de grups opositors al règim del president sirià, Baixar al-Assad. Mentrestant, els ministres d'Exteriors dels països àrabs han iniciat aquest dilluns una trobada al Caire per analitzar els últims esdeveniments relacionats amb el conflicte a Síria.

En aquesta cita s'espera que els caps de la diplomàcia àrab votin sobre el reconeixement de la Coalició Nacional per les Forces de la Revolució i l'Oposició Siriana, que inclou el Consell Nacional Sirià (CNS) i altres grups opositors.

La reacció de Rússia

Rússia ha dit aquest dilluns que la nova coalició de l'oposició siriana hauria d'acabar amb el conflicte a través d'una negociació i rebutjar qualsevol ingerència estrangera. El ministre d'Exteriors rus no ha rebut amb gaire entusiasme l'acord de la coalició de no entrar en converses amb el govern d'Al-Assad.

Occident ha criticat Rússia i la Xina per vetar les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU sobre les propostes destinades a exercir pressió sobre el president sirià per posar fi al conflicte, en què els activistes diuen que ja han mort més de 38.000 persones des que van començar les protestes el març del 2011.

Rússia, per la seva banda, ho nega, intentant apuntalar Al-Assad a un país que ha estat un àvid comprador d'armes i un magatzem naval, l'únic de Moscou fora de l'ex Unió Soviètica.

stats