Internacional 27/11/2014

L'Eurocambra reclama trossejar les activitats de Google per evitar la seva posició dominant

La Comissió Europea demana no polititzar casos de competència que estan sota investigació

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEl Parlament Europeu reclama a la Comissió Europea mà dura contra Google per acabar amb la seva posició dominant. En una resolució aprovada aquest dijous, l’Eurocambra demana a Brussel·les que obligui el gegant d’internet a trossejar les seves activitats, de manera que quedi separat el motor de recerca de la resta de serveis comercials que ofereix Google. El gegant d’internet té una quota de mercat del 90% en molts estats membres.

La resolució, impulsada per l’eurodiputat català Ramon Tremosa (CIU), no és vinculant i no té cap conseqüència legal. És només una posició política, que no ha fet gaire gràcia a la Comissió Europea, l’única institució comunitària amb poder per prendre decisions en matèria de Competència. L’executiu comunitari fa anys que investiga Google per possible abús de la seva posició dominant i veu com una ingerència la resolució del Parlament. “És molt important que l’aplicació de la legislació sobre competència segueixi sent independent de la política i que no es qüestionin els procediments antimonopoli”, ha advertit el portaveu europeu de Competència, Ricardo Cardoso.

Tremosa ha denunciat que Google dóna un tractament preferent als seus serveis davant els dels competidors i “desvia el tràfic des d’enllaços rivals”. Al text aprovat, l’Eurocambra demana a Brussel·les que “consideri” obligar a separar motors de recerca d’altres serveis comercials a internet, tot i que no cita Google explícitament.

stats