Internacional 05/06/2019

El govern del Japó rebutja la campanya contra els talons alts

El ministre de Salut afirma que la societat accepta que és un calçat "raonable i necessari"

Ara
1 min
Un grup de dones japoneses traspassant un pas de vianants a Tòquio

BarcelonaDones amb talons. El ministre de Salut, Treball i Benestar del Japó, Takumi Nemoto, ha rebutjat aquest dimecres promulgar una llei que prohibeixi l'obligació que les dones hagin de calçar sabates de taló alt en hores de feina, tal com reclama una campanya que ha recollit gairebé 20.000 firmes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Nemoto ha assegurat, durant la sessió parlamentària, que no donarà suport a la petició contra els talons perquè, ha dit, "en general, la societat accepta que és necessari i raonable en els llocs de treball", segons declaracions recollides per Efe citant l'agència local Kyodo.

L'artífex de la campanya és l'actriu i model de 32 anys Yumi Ishikawa, que va engegar la campanya #Kutsuu [un joc entre 'sabata' i 'dolor', en japonès] en referència al moviment #MeToo que denunciava l'assetjament sexual, pretén conscienciar la societat que els talons són perjudicials per a la salut.

En gran part de les empreses i organismes públics del Japó, les regles d'etiqueta o normatives internes exigeixen als treballadors portar americana i corbata i sabates fosques, i faldilla i talons en el cas de les empleades.

No obstant això, cada vegada són més les empreses o ens públics que donen més llibertat per vestir als seus treballadors per motius de comoditat, després de les iniciatives com les que va posar en marxa el govern de Tòquio per promoure que els oficinistes no portin les jaquetes i les corbates a l'estiu o perquè facin servir sabatilles esportives.

stats