Holanda
Internacional 27/04/2012

Holanda celebrarà eleccions anticipades el 12 de setembre

El govern ha fixat la data després d'aprovar dijous ajustos pressupostaris per complir amb els objectius de dèficit. El cap de setmana l'executiu va caure per la impossibilitat d'acordar les retallades que demana Brussel·les

Agències
1 min
El ministre de finances holandès, Jan Kees de Jager / EFE

La HaiaHolanda celebrarà eleccions anticipades el proper 12 de setembre, segons ha anunciat aquest divendres la ministra d'Interior del país, Lisbeth Spies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El govern holandès, format per una coalició de minoria entre liberals i democristians, va caure el cap de setmana passat quan el seu soci en el Parlament, el xenòfob Partit per la Llibertat, va abandonar les negociacions sobre els ajustos pressupostaris per complir amb els objectius de dèficit.

Holanda ha fixat la data dels comicis després que dijous aprovés finalment les noves retallades per valor de 12.000 milions d'euros amb el suport dels verds, els liberals d'esquerra i els calvinistes moderats.

L'acord permet que Holanda compleixi amb el termini previst per presentar davant la Comissió Europea els seus plans d'estalvi i les reformes per assegurar que el dèficit es redueixi al 3% del PIB a finals de l'any vinent.

stats