Internacional 17/01/2015

Hollande respon a les protestes contra 'Charlie Hebdo' defensant la llibertat d'expressió

El president francès atribueix les protestes en alguns països musulmans a la incomprensió dels "principis i valors" que regnen a França

Efe
1 min
CITA DOS COPS A L'ANY  Hollande va comparèixer ahir durant dues hores i mitja a la Sala de Festes de l'Elisi davant quatre-cents periodistes, que li van plantejar tota mena de qüestions. Hollande es va comprometre a sotmetre's dos cops a l'any a l'examen de la premsa.

ParísEl president de França, François Hollande, ha defensat aquest dissabte la llibertat d'expressió com un dels principis i valors francesos, després de les protestes sorgides en diversos països contra les caricatures del profeta Mahoma publicades pel setmanari satíric 'Charlie Hebdo'.

"Hi ha tensions a l'exterior, on les poblacions no comprenen el que és el compromís amb la llibertat d'expressió", ha comentat Hollande des de Tulle, al sud de França, quan fa una setmana dels atemptats jihadistes de París.

El cap de l'estat francès ha subratllat que "França té principis i valors", entre els quals destaca "la llibertat d'expressió", però ha insistit que allà on s'han registrat protestes contra el setmanari atacat, com el Pakistan, Jordània, el Líban o el Níger, són "països als quals França ha donat suport en la lluita contra el terrorisme".

Diversos països han mostrat en els últims dies la seva disconformitat contra les noves caricatures publicades per 'Charlie Hebdo'. Entre les mobilitzacions, les més virulentes van registrar-se al Níger, on van morir quatre persones en els enfrontaments antifrancesos a la ciutat de Zinde.

D'altra banda, el setmanari satíric francès 'Charlie Hebdo' ha anunciat que tornarà a ampliar, de cinc a set milions, el nombre d'exemplars editats després de l'atac en què van morir assassinades 12 persones, entre periodistes i dibuixants de la redacció.

El diari, la tirada habitual del qual s'acosta als 60.000 exemplars, va ampliar inicialment la primera tirada després dels atemptats terroristes a tres, cinc i finalment set milions d'exemplars, que vendrà de manera esglaonada durant dos mesos.

stats