Índia
Internacional 08/04/2012

El president pakistanès visita l'Índia per primera vegada en set anys

Asif Alí Zardari i el primer ministre hindú, Manmohan Singh, han abordat els problemes que enfronten els dos estats rivals. Els dos mandataris han assegurat que busquen una bona relació entre Nova Delhi i Islamabad

Efe
1 min
El president del Pakistan, Asif Alí Zardari, i el primer ministre hindú, Manmohan Singh es donen la mà / REUTERS

Nova DelhiEl president pakistanès, Asif Alí Zardari, ha visitat aquest diumenge la capital de l'Índia, Nova Delhi. Aquesta és la primera vegada que un cap d'estat pakistanès visita el país en set anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Durant l'estada, Zardari ha convidat el primer ministre de l'Índia, Manmohan Singh, a visitar el Pakistan, en una trobada en què tots dos han abordat els problemes que enfronten els dos estats rivals i potències nuclears del sud d'Àsia.

"El Pakistan vol una bona relació amb l'Índia", ha assegurat Zardari després de l'entrevista, en una breu declaració a la premsa amb Singh, que ha aprofitat l'ocasió per precisar que ha acceptat la invitació i que el viatge es produirà "quan sigui convenient". "Estaré encantat de visitar el Pakistan", ha apuntat Singh, que ha explicat que ha tractat amb Zardari "tots els assumptes d'interès bilateral" –encara que no n'ha destacat cap–, i s'ha limitat a afirmar que la reunió, d'uns quaranta minuts, ha estat "molt satisfactòria ".

Davant la recent decisió del govern d'Islamabad d'obrir el seu mercat a les importacions índies, Singh ha respost amb l'anunci que Nova Delhi acollirà una fira comercial on les firmes de serveis pakistanesos podran oferir els seus productes.

Els dos mandataris han convidat al dinar Rahul Gandhi i Bilawal Bhutto, hereus de les dues dinasties que han dominat gran part de la vida política de l'Índia i el Pakistan des de la seva independència, el 1947. Tant un com l'altre semblen cridats a exercir en el futur la responsabilitat assumida pels seus avis i pares al capdavant dels seus països respectius, que han lliurat tres guerres, el 1947, el 1965 i el 1971, a part d'alguns conflictes armats menors, en els últims 65 anys.

stats