Internacional 26/08/2015

El xou de Trump: els 20 comentaris més grollers de l'aspirant republicà a la Casa Blanca

Contra els mexicans, els xinesos, les dones, els periodistes, McCain... El multimilionari no desaprofita cap oportunitat per convertir-se en una estrella de l'antipolítica

Ara
3 min
Donald Trump durant el debat entre els aspirants a candidat republicà a la Casa Blanca / AFP

BarcelonaEl magnat immobiliari Donald Trump s'ha convertit en l'estrella de l'antipolítica en la cursa a la presidència dels Estats Units. Ara mateix és el candidat més ben posicionat en les enquestes del Partit Republicà gràcies a un discurs groller, sense pèls a la llengua, contra les elits i les institucions, que dóna cada dia titulars a la premsa. El xou de Trump –una barreja entre el populisme de Silvio Berlusconi i Beppe Grillo– està aconseguint connectar amb una determinada Amèrica, descontenta amb els polítics tradicionals, tal com remarca Carme Colomina en aquest article a l'ARA.

La llista d'enemics i d'obsessions de Trump és immensa. Aquest dimecres mateix, el precandidat republicà ha fet fora el veterà periodista hispà Jorge Ramos d'una roda de premsa per preguntar-li sobre immigració.

The Verge ha recopilat fins a 54 tuits en què el magnat diu "idiota" ['dummy'] a algú. I la revista 'Time' ha creat un generador d'insults que es pot personalitzar i compartir a les xarxes socials. Vox ha recollit tots els insults misogins.

Aquest és un recull d'algunes de les frases cèlebres de The Donald.

1. "Si Hillary Clinton no pot satisfer el seu marit, ¿què li fa pensar que podria satisfer els Estats Units?".

2. Sobre Barack Obama: "Fa tres setmanes em pensava que probablement havia nascut en aquest país. Ara mateix tinc veritables dubtes". Trump va oferir 5 milions de dòlars a causes socials si el president nord-americà mostrava un certificat que demostrés que havia nascut als Estats Units. Obama ho va fer.

"El nostre gran president afroamericà no ha tingut un impacte positiu sobre els vàndals que estan destruint obertament i amb alegria Baltimore".

3. A l'excandidat republicà John McCain: "[McCain] no és un heroi de guerra. És un heroi de guerra perquè va ser capturat [durant la guerra del Vietnam]. Jo prefereixo la gent que no ha estat capturada".

4. "No importa el que la premsa digui de tu, sempre que tinguis un tros de cul jove i bonic al teu costat".

5. Sobre les acusacions a la Xina de manipular la seva moneda: "Escolteu, fills de puta ['motherfuckers'], us cobrarem una taxa del 25 per cent!".

6. Sobre els immigrants mexicans: "Estan portant les seves drogues, els seus crims. Són violadors i alguns, assumeixo, són bones persones".

7. "Els Estats Units invitaran el Chapo, el narcotraficant que s'acaba d'escapar de la presó, a convertir-se en ciutadà nord-americà perquè els nostres 'líders' no poden dir no!".

8. Sobre l'escalfament global: "El concepte d'escalfament global va ser creat per i per als xinesos, per convertir la indústria manufacturera nord-americana en no competitiva".

9. "Els nostres líders són estúpids. Els nostres polítics són estúpids. Hem de construir un mur ràpidament. I no em molestaria posar-li una porta gran i bonica".

10. "Mai he vist cap persona prima bevent Coca-cola light".

11. "Ets fastigosa, ets fastigosa" (a l'advocada Elizabeth Beck, que durant un judici va demanar un recés per donar el pit al seu fill).

12. "Cher, jo no faig servir perruca... És meu. I prometo no parlar de les teves massives cirurgies plàstiques que no van funcionar"

13. "Un dels pitjors i més avorrits experts polítics de la televisió és Charles Krauthammer. Un pallasso totalment sobrevalorat que parla sense conèixer els fets".

14. "Angelina Jolie ha sortit amb tants homes que em sembla un nadó... ja no la veig atractiva".

15. A una reportera de televisió: "Podríem ser políticament correctes i dir que les aparences no importen, però òbviament importen… Tu, per exemple, no tindries la teva feina si no fossis bonica".

16. Sobre l'actriu i presentadora de televisió Rosie O'Donnell: "És una enorme truja grossa".

Fa uns dies, sobre aquelles declaracions, acusat de misogin en un debat: "Els meus comentaris només es referien a Rosie O'Donnell, però no tinc temps per ser políticament correcte".

17. A Arianna Huffington, fundadora del 'Huffington Post': "Arianna no és atractiva ni per dins ni per fora. Entenc totalment per què el seu antic marit la va deixar per un home, ell va prendre una decisió encertada".

18. A la columnista del 'New York Times' Gail Collins li va enviar una carta després d'un article sobre els seus problemes financers. Amb la carta hi va adjuntar l'article, en què va encerclar la foto de Collins i va escriure a mà: "La cara d'un gos".

19. A l'humorista Russell Brand i a la cantant Katy Perry: "Però què carai li veu la gent a Russell? És un perdedor". "Katy Perry devia estar borratxa quan es va casar amb Russell Brand, però ell sí que em va enviar una bonica carta de disculpes!".

20. "Revisa les gravacions, idiota. Mai he estat un fan de Bush II. Ell explica per què tenim ara Obama!".

stats