Internacional 09/05/2013

L'Iraq rebutja l'entrada de combatents kurds del PKK al seu territori

La milícia va començar dimecres la seva retirada de Turquia per dirigir-se a territori iraquià

Efe
1 min

BagdadEl govern de l'Iraq ha dit aquest dijous que rebutja l'entrada de combatents del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) en territori iraquià amb l'objectiu de preservar la sobirania, la independència i la seguretat del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre iraquià d'Assumptes Exteriors ha subratllat que "dóna la benvinguda a tota solució política i pacífica al problema kurd a Turquia per posar fi al vessament de sang i l'espiral de violència entre ambdues parts", en al·lusió al govern turc i al PKK.

Així mateix, ha destacat que la Constitució iraquiana i les lleis internacionals no permeten la intervenció en assumptes interns d'altres països ni que s'aprofiti el territori de l'Iraq per afectar la seguretat i l'estabilitat d'aquest país o d'estats veïns.

El PKK va iniciar dimecres la seva retirada de territori turc. Aquest nou pas es considera decisiu en un procés de pau que haurà de posar fi a gairebé tres dècades d'una guerra no declarada entre el govern de Turquia i la guerrilla.

Tal com va assegurar la guerrilla, combatents del PKK han començat a retirar-se de territori turc cap a les seves bases a les muntanyes Qandil del Kurdistan iraquià.

S'estima que uns 3.000 milicians del PKK operen a Turquia, mentre que uns 2.000 romanen a les seves bases de la regió muntanyosa del nord de l'Iraq.

stats