Internacional 30/03/2017

Ja són més de 5 milions els refugiats sirians

Segons dades de les Nacions Unides, els que fugen de la guerra de Síria es dirigeixen als països més propers.Turquia és qui rep més refugiats

Reuters
1 min
L’ONU suspèn  les ajudes a 1,7 milions de refugiats sirians

GinebraLa xifra de refugiats sirians ja supera els 5 milions, segons dades que ha publicat aquest dijous l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). La sortida de ciutadans del país s'ha incrementat de nou el darrer mes a causa de l'ofensiva que els rebels encara duen a terme al nord-oest de la ciutat de Hama.

Els sirians abandonen casa seva per dirigir-se als països més propers, com Turquia, Jordània, Iraq i Egipte, però molts intenten arribar a Europa, que ja ha rebut gairebé 900.000 sol·licituds d'asil entre abril del 2011 i octubre del 2016. Suècia i Alemanya són els destins preferits.

L'onada més gran de refugiats va produir-se entre el 2013 i el 2014. Durant els 2 anys posteriors, la sortida de sirians del país va estabilitzar-se, però ha augmentat una altra vegada des de la victòria militar del govern de Baixar al-Assad i els seus aliats russos.

Els sirians abandonen el país des que l'any 2011 van produir-se les protestes antigovernamentals per enderrocar el govern d'Al-Assad. Aquella onada revolucionària va acabar desembocant en un conflicte armat entre les tropes oficials, els rebels, els militants islamistes i les tropes estrangeres.

stats