Internacional 10/09/2014

El Japó obrirà la planta nuclear de Sendai, la primera en reactivar-se des de Fukushima

Són els primers reactors en superar les noves mesures de seguretat contra tsunamis

Efe
1 min

TòquioLa planta nuclear de Sendai s'ha convertit aquest dimecres en la primera del Japó en cumplir la nova normativa de seguretat, imposada arran de l'accident de la central de Fukushima. Això suposa un nou pas cap a la reactivació dels 48 reactors nuclears japonesos d'ús comercial, que es mantenen apagats des del tsunami del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La junta de l'Autoritat de Regulació Nuclear (NRA) ha considerat amb unaminitat que els dos reactors de Sendai, situada a l'illa de Kiushu (al sud-oest), compleixen les noves regulacions de seguretat. Així doncs, la planta nuclear podrà entrar en funcionament en els pròxims mesos, ja que compta amb les mesures addicionals per reduir l'impacte de terratrèmols i tsunamis sobre els reactors.

Els reactors de Sendai no es podran reactivar com a mínim fins el desembre perquè l'empresa propietària i operadora, Kyushu Electric Power, ha de complir encara diversos tràmits amb la NRA. L'obertura podria posposar-se a causa de les queixes dels municipis pròxims a la central.

stats