Internacional 15/03/2015

Javier Espinosa, sobre el seu segrest: "Sentíem les pallisses a altres presoners, crits i sorolls de porres i cables"

El periodista d''El Mundo' narra els seus 194 dies de captiveri a mans de l'Estat Islàmic un any després del seu alliberament

Ara / Efe
1 min
Captura de la crònica del segrest a la pàgina web d''El Mundo'

BarcelonaEl periodista Javier Espinosa relata aquest diumenge al diari 'El Mundo' els seus 194 dies de captiveri en poder de l'Estat Islàmic (IS), a Síria, un any després del seu alliberament i afirma que als seus captors els movia un sentiment d'"odi malaltís" contra Occident. "Ho notes? […] Està fred, oi? Imagines el dolor que et produiria si t'ho clavés? El primer cop et tallaria les venes. La sang es barrejaria amb la saliva […]", són algunes de les frases que un dels segrestadors, John 'el Beatle', li deia a Espinosa mentre li fregava el coll amb un sabre.

"Tots els periodistes treballeu amb els serveis secrets. Pots provar que no ets un espia?", li deien els segrestadors. Així mateix, Javier Espinosa relata: "Sentíem les pallisses a altres presoners, crits estripats i sorolls de porres i cables".

La crònica és el primer capítol de la sèrie 'Javier Espinosa, #prisionero43', que continuarà al rotatiu aquest dilluns. El periodista d''El Periódico' Marc Marginedas també ha iniciat aquest diumenge una sèrie d'articles en què explica el seu segrest a Síria.

stats