Internacional 05/01/2014

L'equip mèdic es mostra "més pessimista" davant l'estat de Sharon

L'exprimer ministre israelià, de 85 anys, es troba en coma des del 2006 i des de fa uns dies el seu estat és "crític" segons els metges

Efe
1 min

JerusalemL'estat de l'exprimer ministre israelià Ariel Sharon s'ha mantingut invariable en les últimes hores, encara que l'equip que l'atén es mostra "més pessimista" que els últims dies pel que fa a la seva evolució, ha dit avui el director del centre on està ingressat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No puc dir que em senti optimista aquest matí i possiblement estigui més pessimista que abans", ha explicat el doctor Zeev Rotstein, director de l'hospital Tel Hashomer, als afores de Tel Aviv. El facultatiu ha afegit que Sharon, en coma des de 2006, està lluitant per la seva vida "com un lleó".

Els sistemes vitals de Sharon no han recobrat les seves funcions, va explicar el funcionari, que va assegurar que el seu equip està fent tot el que està al seu abast però que l'exmandatari no presenta canvis des de fa més de 24 hores .

Sharon, de 85 anys, va ser intervingut a principis de setembre d'un problema estomacal i des de llavors el seu estat s'ha agreujat gradualment.

Des del dimecres, els metges descriuen la seva situació com a "crítica" a causa d'una insuficiència renal que està afectant altres òrgans vitals.

L'exdirigent israelià va patir al gener de 2006, quan era primer ministre, una hemorràgia cerebral que el va portar a un estat de coma permanent i des d'aleshores ha estat ingressat en aquest centre mèdic.

stats