Internacional 26/02/2015

L'Estat Islàmic difon un nou vídeo en què destrueix antiguitats de valor incalculable

Les imatges mostren combatents jihadistes colpejant amb martells o trepants estàtues i relíquies mil·lenàries de l'Iraq en nom del "profeta"

Reuters
1 min

BagdadCombatents de l'Estat Islàmic (EI) han destruït una col·lecció d'estàtues de valor incalculable i escultures que daten de l'època assíria antiga suposadament exposades a un museu de Mossul (Iraq). Així es pot veure en un nou vídeo difós pel grup jihadista en què apareixen diversos combatents destrossant amb martells o trepants les antiguitats mil·lenàries.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El profeta ens va ordenar desfer-nos d'estàtues i relíquies, i els seus companys van fer el mateix quan conquerien països seguint el seu lideratge", diu un home no identificat en el vídeo, i afegeix: "Musulmans, aquestes relíquies que es veuen darrere meu són ídols diferents de Déu que eren adorats en els segles passats".

A les imatges també es pot veure com els jihadistes tiren a terra estàtues dels seus sòcols o les colpegen fins que queden fetes miques. Les accions s'acompanyen de les ja habituals cançons islàmiques que apareixen a altres vídeos de l'EI.

Els articles destruïts provindrien d'un museu d'antiguitats a la ciutat de Mossul –que va ser envaïda per Estat Islàmic al juny–, segons ha afirmat un exempleat del museu a Reuters. Lamia al-Gailani, arqueòleg i membre associat iraquià a l'Institut amb seu a Londres d'Arqueologia, ha dit que les destrosses són de valor incalculable. "No és només patrimoni de l'Iraq: és de tot del món. És l'herència humana", ha lamentat a Reuters.

stats