Internacional 06/09/2017

L'huracà 'Irma' causa greus danys a les Antilles i es dirigeix cap a Puerto Rico

Puerto Rico ordena a la població mantenir-se en els refugis habilitats

Efe
1 min

WashingtonL'ull de l'huracà 'Irma' ha provocat danys materials greus al seu pas per les Antilles Menors en direcció a Puerto Rico i l'illa Hispaniola, amb la destrucció d'infraestructures bàsiques. No obstant això, encara es desconeix si ha provocat pèrdues humanes. Les autoritats locals han instat la ciutadania a protegir-se en un refugi i a abandonar les zones més pròximes a la línia de la costa. A Puerto Rico s'han habilitat 456 refugis per a la població.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L''Irma' està catalogat en la categoria 5, la màxima en l'escala d'intensitat. Ha tocat terra sobre l'illa de Barbuda, on viuen 1.645 persones i hi ha 545 habitatges, amb vents màxims sostinguts de 295 quilòmetres per hora, segons el Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units (NHC, per les sigles en anglès).

Ara l'huracà avança en direcció nord, nord-oest. Segons l'NHC, l'ull "extremadament perillós" de l''Irma' passarà aquesta nit pel nord de Puerto Rico per posteriorment dirigir-se probablement pel nord de la República Dominicana, les Bahames i el nord de Cuba, i podria arribar a Florida a finals de setmana.

Vents huracanats a l'illa de Puerto Rico, al pas de l''Irma'.

Els meteoròlegs preveuen que l'huracà mantindrà el seu nivell de categoria 4 o 5 fins divendres, de manera que s'espera que el seu impacte sigui encara més devastador que el de l'huracà 'Harvey', que quan va arribar a territori nord-americà ja era de força 4 i es va catalogar com a tempesta tropical.

L''Irma' és la borrasca tropical més intensa formada a l'Atlàntic des del 2005.

stats