Internacional 20/09/2017

El 'Maria' colpeja Puerto Rico com a huracà de categoria 4

Deixa sense llum el 90% de l'illa, que no havia patit cap huracà tan fort en 90 anys

Ara
1 min
Maria colpeja Puerto Rico com a huracà categoria 4

BarcelonaL'huracà 'Maria' ha colpejat aquest dimecres l'illa nord-americana de Puerto Rico com a huracà de categoria 4, després d'haver-se afeblit en les últimes hores. Tot i això, quan el seu centre ha tocat terra a 40 quilòmetres a l'oest de la capital, San Juan, s'ha convertit en la tempesta tropical més forta que pateix la ciutat des del 1928.

Les pluges torrencials i els vents de fins a 220 km/h han deixat finestres trencades, façanes devastades i edificis completament negats d'aigua. A més, el 90% de l'illa ha quedat sense electricitat, segons un dels principals diaris locals.

Des que va agafar força dilluns, l'huracà 'Maria' ha deixat dos morts a l'illa francesa de Guadeloupe i ha devastat completament la petita illa de Dominica, on va arribar ahir dimarts com a huracà de màxima categoria (5). La seva trajectòria va derivar després cap a les illes Verges dels Estats Units, on va provocar també enormes danys en una de les illes, Saint Croix.

El 'Maria' és, a més, el segon gran huracà que assola les illes del Carib aquest mes, després que l''Irma' deixés més d'una vuitantena de morts en el seu pas devastador per aquesta zona i també per l'estat nord-americà de Florida.

Després de Puerto Rico, el 'Maria' s'encamina cap a la costa de la República Dominicana, segons el National Hurricane Center dels EUA, però no s'espera que arribi aquest cop a territori continental.

stats