Internacional 12/09/2017

L''Irma' arrasa Florida i deixa més de 6 milions de veïns sense llum

Als Estats Units han mort almenys 10 persones pel pas de l'huracà

Ara
1 min
Una dona passeja pels carrers inundats de Jacksonville, Florida.

BarcelonaEls pitjors pronòstic dels meteoròlegs sobre el poder destructiu de l''Irma' al seu pas pels Estats Units s'ha complert. L'huracà ha deixat de moment 10 morts al país -sis a Florida, tres a Geòrgia i un a Carolina del Sud- i moltes ciutats inundades. En total, una quarantena de persones han mort com a conseqüència de l''Irma' si sumem les víctimes del Carib i les Antilles.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A Florida, més de 6 milions de veïns s'han quedat sense llum. De moment en aquest estat ja s'han gastat 131 milions de dòlars en reparacions i només fa un dia que va passar l'huracà. L'any passat per l'huracà 'Matthew' se'n van gastar 268, en total.

Els escenaris devastats, de carrers negats i bloquejats per arbres caiguts, s'han reproduït en nombrosos centres urbans de l'estat, des de Miami a Jacksonville, i s'han declarat tocs de queda nocturns a fi que els treballadors municipals puguin netejar les deixalles i reconstruïr l'entramat elèctric.

A la ciutat de Tampa el cicló s'ha emportat l'aigua de la badia.

Tot i que el cicló ha rebaixat el seu nivell i ara ja està catalogat com a tempesta tropical, segueix avançant en direcció nord.

stats