Internacional 03/09/2014

En llibertat dos homes que han passat 30 anys a la presó per un error als Estats Units

Tots dos són discapacitats i afroamericans i estaven acusats de violar i matar una nena

Europa Press
1 min
Henry McCollum i Leon Brown, en una fotografia de la presó. REUTERS

WashingtonP { margin-bottom: 0.21cm; }

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Trenta anys després de ser condemnats i empresonats per la violació i assassinat d'una nena d'11 anys ales zones rurals de Carolina del Nord, els germanastres Henry McCollum, de 50 anys, i Leon Brown, de 46, tots dos discapacitats i afroamericans, han estat alliberats gràcies a les proves d'ADN, que en demostren la innocència.

Les proves impliquen un altre home la participació del qual havia estat descartada per les autoritats, tot i que vivia en una zona molt pròxima al lloc on es va trobar el cos de la víctima i que havia admès haver comès violacions i assassinats de característiques similars a la mateixa època, pels quals era a la presó.

McCollum tenia 19 anysi Brown 15 anys quan van ser detinguts per la policia a Red Springs,un poble de menys de 4.000 persones al sud de l'estat, durant la nitdel 28 de setembre del 1983. Després de cinc hores d'interrogatoris sense un advocat present i sotmesos a molta pressió, segons han denunciat diverses vegades, van acabar reconeixent uns delictes que no havien comès.

La sala ha esclatat en una ovació quan el jutge ha anunciat l'alliberament dels germanastres. Henry Lee McCollum, que ha passat tres dècades al corredor de la mort, i Leon Brown, que estava complint una sentència de cadena perpètua, han plorat en sentir la sentència, segons informa el diari The New York Times.

stats