Internacional 27/01/2014

El mediador de l'ONU admet que no hi ha avenços en les negociacions sobre Síria

Les delegacions reunides a Ginebra no han arribat a un acord per concretar la sortida de dones i nens atrapats al casc antic de la ciutat de Homs

Efe
1 min
Un grup de nens escalfant-se al voltant d'una foguera aquest dilluns./ REUTERS

GinebraLes negociacions que han mantingut aquest dilluns el govern sirià i l'oposició a Ginebra, que s'havien de centrar en la sortida dels civils atrapats al casc antic de la ciutat de Homs, "no han donat resultat", segons ha admès el mediador de l'ONU i la Lliga Àrab, Ladjar Brahimi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La delegació governamental em va dir ahir que hi havia acord per a la sortida de nens i dones, però se segueix discutint com fer-ho. Crec que el govern ho vol fer, però no és fàcil", ha assenyalat Brahimi en roda de premsa.

El mediador internacional ha fet una crida a les dues delegacions perquè es moderin en les seves intervencions amb la premsa per no entorpir les negociacions.

La reunió de Brahimi amb les delegacions s'ha hagut de suspendre al matí per les discrepàncies entre les dues parts. La delegació del règim ha acudit a la trobada amb un paquet de condicions que volien que es respectessin durant les negociacions i l'oposició ha acusat els representants del govern sirià de voler imposar el seu criteri.

Tot i el contratemps, les parts s'han compromès a no abandonar les negociacions i s'han reunit a la tarda amb Brahimi, però per separat. Les dues delegacions estan reunides des de divendres per tractar assumptes humanitaris com l'entrada d'ajuda a Homs, la creació de corredors humanitaris i l'alliberament de presos polítics.

stats