Internacional 11/07/2017

L'Observatori Sirià dels Drets Humans confirma la mort del líder de l'Estat Islàmic

Els Estats Units tan sols assenyalen que esperen que "sigui cert"

Ara
2 min
Imatge d'un vídeo de propaganda, en què apareix el líder de l'Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi

BarcelonaL'Observatori Sirià dels Drets Humans ha confirmat aquest dimarts la mort del líder del grup terrorista Estat Islàmic (EI), Abu Bakr al-Bagdadi, que ja ha estat donat per mort en diverses ocasions a Síria i l'Iraq. L'ONG ha publicat la informació a la seva pàgina de Facebook, sense informar de les circumstàncies, la data o el lloc de la mort. Tan sols ha assenyalat que durant els últims tres mesos va estar en un poble de l'est de la província nord-oriental siriana de Deir al-Zor, a la frontera amb l'Iraq.

La coalició internacional, liderada pels EUA, no pot confirmar l'anunci de l'Observatori però espera que sigui cert, ha dit en un correu electrònic el coronel Joe Scrocca, director d'Afers Públics de la coalició. Tot i això, "recomanem encaridament a EI que apliqui una línia forta de successió, serà necessari", ha apuntat el coronel Scrocca, amb ironia.

L'informe arriba pocs dies després que l'exèrcit iraquià prengués el control dels últims sectors del nord de la ciutat de Mossul, que les forces d'Al-Bagdadi van ocupar l'estiu del 2014.

El ministeri de Defensa de Rússia havia afirmat al juny que podria haver matat el cap de l'Estat Islàmic en un dels seus atacs aeris quan estava reunit als afores de la ciutat siriana de Raqqa amb altres comandaments. Però Washington va assegurar que no en podia corroborar la mort i els funcionaris occidentals i iraquians es van mostrar escèptics.

La mort d'Al-Baghdadi s'ha anunciat moltes vegades abans, però l'Observatori té un registre d'informes creïbles sobre el conflicte sirià. Les pàgines webs i mitjans associats al grup terrorista, però, mantenen silenci.

stats