Internacional 09/10/2014

L'OMS, sobre l'Ebola: "Hem d'aconseguir el 70% d'enterraments segurs i 60 dies d'aïllament"

S.O.S de l'ONU per recaptar fons contra l'epidèmia

Ara
1 min

Barcelona"70-70-60". És la fórmula que avui ha donat l'Organització Mundial de la Salut per frenar l'Ebola a l'Àfrica occidental, que ja s'acosta a les 4.000 víctimes mortals.

L'equació suposa aconseguir un "70% d'enterraments segurs i un 70% d'aïllaments correctes durant 60 dies" en el cas de sospitosos d'estar infectats, ha explicat avui Bruce Aylward en la conferència organitzat pel Banc Mundial amb líders africans i d'altres actors claus per frenar el brot.

Els líders africans han criticat la "lenta resposta" internacional per fer front la infecció i han alertat que sinó es posen els recursos econòmics i de personal necessaris l'Ebola es podria convertir "en la nova epidèmia de la sida".

P { margin-bottom: 0.21cm; }

"No és una epidèmia panoafricana,afectarà les fronteres i afectarà els negocis del món sencer", ha advertit el president del Banc Africà del Desenvolupament, Donald Kaberuka, que també ha alertat que en la lluita contra la malaltia "no s'ha de fer cap mal als països afectats ni trencar la confiança dels inversors. "Hem d'evitar el temor que duu una mala organització. Necessitem allunyar-nos del castastrofisme", ha dit.

A la mateixa conferència també ha pres la paraula el director general de l'ONU, Ban Ki-moon, qui ha fet una crida perquè la comunitat internacional faci donacions econòmiques. "Depèn de la comunitat internacional quant empitjoraran les coses", ha afirmat, per assegurar que l'Ebola és "una malaltia que no dóna treva". En aquest sentit, ha animat els països a prendre "decisions i actuar ràpid".

stats