Terrorisme
Internacional 25/01/2023

De Londres a Auckland, altres atacs terroristes amb ganivet

Diversos dels atacs perpetrats amb arma blanca a Europa han estat reivindicats per l'Estat Islàmic

Sònia Sánchez
1 min
Una dona deixa flors a l'entrada de la basílica de Notre-Dame de l'Assumpció de Niça

BarcelonaEn els últims anys, diversos països han patit atacs terroristes amb arma blanca, molts d'ells reivindicats per organitzacions jihadistes i d'altres atribuïts als anomenats "llops solitaris", sovint amb consignes islamistes. Arreu d'Europa n'hi ha casos, molts d'ells mortals i alguns, com el de Niça el 2020, també en una església.

Londres

El juny del 2017 tres terroristes van atropellar la multitud al pont de Westminster i quan van baixar del vehicle van començar a apunyalar vianants: van matar vuit persones i en van ferir 48. Els tres atacants van ser abatuts per la policia. El 2019 un altre atac amb ganivet al pont de Londres va deixar dos morts i tres ferits, a més de l'atacant també mort.

França

França ha patit diversos atacs amb arma blanca considerats terrorisme, des de París fins a Marsella o Canes. Un dels més esgarrifosos, però, va ser l’octubre del 2020 a Niça. Un terrorista va decapitar dues persones dins de la catedral de la ciutat —una dona i el sagristà de l'església— i va matar a punyalades una altra dona que s'havia refugiat en un bar proper. El mateix Macron va qualificar-lo d'"atac terrorista islamista".

Alemanya

En un tren a Alemanya, l’any 2016, un atac amb ganivet reivindicat per l’Estat Islàmic va deixar diversos ferits. El 2017, a Hamburg, un home va entrar en un supermercat i va apunyalar set persones, una de les quals va morir. També el va reivindicar l’EI.

Nova Zelanda

Els apunyalaments massius com atac terrorista s’han produït fins i tot a Nova Zelanda. El setembre del 2021, en un supermercat als afores d’Auckland, set persones van resultar ferides, algunes d’elles de molta gravetat, en un altre atac amb ganivet reivindicat per l’EI.

stats