Internacional 28/07/2015

L'OTAN, al costat de Turquia en la seva ofensiva contra la guerrilla kurda i les posicions jihadistes

El secretari general de l'organització, Jens Stoltenberg, insisteix que "el terrorisme, en totes les seves formes, no pot ser tolerat o justificat"

Efe
2 min
Imatge de la reunió d'aquest dimarts del Consell de l'Atlàntic Nord / EFE

Brussel·lesEl Consell de l'Atlàntic Nord, el principal òrgan de presa de decisions de l'OTAN, ha conclòs que "la seguretat de l'Aliança és indivisible" i ha mostrat la seva "forta solidaritat" amb Turquia després dels últims atacs terroristes. Al final de la sessió extraordinària, convocada per Turquia aquest dimarts, s'ha deixat clar que el terrorisme suposa "una amenaça directa a la seguretat dels països de l'OTAN i l'estabilitat i prosperitat internacionals"."És una amenaça global que no coneix fronteres, nacionalitat o religió, un desafiament que la comunitat internacional ha de combatre i afrontar unida", han afegit els aliats en un comunicat conjunt.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El terrorisme en totes les seves formes no pot ser tolerat o justificat", va afirmar el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, que va considerar que és el moment "correcte i oportú" per mantenir aquesta trobada per abordar la inestabilitat que es viu a la frontera de Turquia. "L'Aliança està ajudant a països afectats pel terrorisme a defensar-se a si mateixos", va afegir al final de la reunió en una roda de premsa.

El Consell de l'Atlàntic Nord s'ha reunit després que Turquia invoqués l'article 4 del Tractat de Washington, que afirma que els aliats mantindran consultes quan algun d'ells consideri "que la integritat territorial, independència política o seguretat d'alguna de les parts estan amenaçades".

Dissabte passat les forces aèries turques van bombardejar posicions del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) al nord de l'Iraq, després del que la guerrilla kurda va donar per finalitzat l'alto el foc declarat fa dos anys. Turquia va llançar aquesta operació en paral·lel al bombardeig de les posicions del grup jihadista Estat Islàmic.

stats