Internacional 02/04/2013

Maduro diu que Chávez se li va aparèixer en forma de "'pajarito chiquitico'" i va beneir-lo

Aquest dimarts ha començat oficialment la campanya electoral de deu dies de les presidencials a Veneçuela

Efe
2 min
Nicolás Maduro. REUTERS

CaracasEl candidat oficialista veneçolà, Nicolás Maduro, ha dit des de la casa natal de president difunt del país, Hugo Chávez, que va sentir que el líder bolivarià se li apareixia en forma de "'pajarito chiquitico'" i el beneïa. Ho ha dit aquest dimarts en l'inici oficial de la campanya electoral de les presidencials del 14 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Vaig sentir-lo allà, com donant-nos una benedicció, dient-nos: 'Avui comença la batalla. Vagin a la victòria. Tenen la nostra benedicció'. Així vaig sentir-ho des de la meva ànima", ha relatat Maduro assegut al costat dels germans de Chávez al pati de la casa natal de l'expresident a la ciutat de Barinas, a l'oest de Veneçuela.

Maduro sosté que mentre resava aquest matí de dimarts en una petita capella catòlica de Barinas i quan es trobava totalment sol, va aparèixer l'ocell, amb el qual va comunicar-se amb xiulets.

"De cop ha entrat un ocellet, petitonet, i m'ha donat tres voltes aquí dalt", ha dit assenyalant el seu cap i imitant un aleteig. L'ocell, ha continuat Maduro una mica emocionat, "s'ha parat en una biga de fusta i ha començat a piular, un piuleig bonic", ha dit imitant-lo. "Me l'he quedat mirant i també li he xiulat, després he pensat 'Si tu piules jo piulo', i he xiulat. L'ocellet m'ha vist; estrany, oi? Ha xiulat una estoneta, m'ha fet una volta i se n'ha anat. I jo he sentit l'esperit d'ell", d'Hugo Chávez, ha remarcat.

L'ara candidat i encarregat de l'executiu des que Chávez va morir el 5 de març passat, víctima d'un càncer que se li va detectar fa quasi dos anys, buscarà en les eleccions del pròxim 14 d'abril completar el període presidencial de 2013 al 2019 que Chávez va guanyar el passat 7 d'octubre.

El 5 de març, Chávez "va volar, va volar i està volant […]; des de la vida eterna ens vigila", ha agregat Maduro.

stats