Internacional 02/03/2013

Maduro revela que Chávez rep tractament de quimioteràpia

El líder veneçolà, ingressat a Caracas, lluita contra un càncer que li van diagnosticar a mitjan del 2011 i del qual va tornar a ser operat el passat mes de desembre

Efe
1 min
Hugo Chávez amb les seves filles. AFP

BarcelonaEl president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha rebut "tractaments complementaris" de quimioteràpia després d'haver estat operat al desembre per la reincidència del càncer, segons va explicar aquesta matinada el vicepresident, Nicolás Maduro, que va destacar la fortalesa i l'ànim del dirigent veneçolà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Els metges amb el president Chávez van decidir iniciar els tractaments complementaris. Vostès saben què són els tractaments complementaris, oi? Bé, les quimioteràpies que s'apliquen als pacients després de les operacions", va explicar Maduro a periodistes després d'una missa celebrada per la salut del cap d'Estat.

Va afegir que després d'una "millora general" es va decidir iniciar els tractaments, i va ressaltar que el mandatari, de 58 anys, té "una fortalesa superior".

Segons Maduro, el mateix Chávez va decidir tornar a Veneçuela, on està ingressat a de tornar a l'Hospital Militar de Caracas, per sotmetre's a una nova fase de tractament "més intens, més dur".

El vicepresident va reconèixer que el líder veneçolà respira a través d'una cànula a causa d'una insuficiència respiratòria que encara no ha millorat i es comunica "per escrit i per altres vies que ell mateix ha inventat".

El governant va tornar el passat 11 de desembre al quiròfan per quarta vegada en 18 mesos després d'una recaiguda en la malaltia que li va ser diagnosticada a mitjan del 2011.

stats