Transició Líbia
Internacional 22/01/2012

Mahmud Jibril: "Els gaddafistes de Níger i Egipte preparen la tornada a escena"

L'ex-primer ministre del Consell Nacional de Transició libi ha comentat els reptes que enfronta el país en el camí cap a la democràcia. Jibil va ser convidat pel CIDOB a Barcelona i destaca que Líbia s'ha desfet del dictador però no de la seva manera de pensar

Carme Colomina
1 min
Mahmud Jibril va ser ahir a Barcelona convidat pel Cidob.

BarcelonaL'ex-primer ministre del Consell Nacional de Transició de Líbia, Mahmud Jibril, va ser convidat aquest dissabte a Barcelona pel CIDOB en el marc d'una jornada orientada a debatre el futur dels països àrabs marcats per les revolucions democràtiques.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per Jibril, Líbia encara no s'ha pogut despendre de la manera de pensar de Muammar Gaddafi i aposta per "canviar l'educació a les escoles, els mitjans de comunicació i el paper de la religió" com a "única via per arribar a la democràcia".

Sobre l'auge de l'islamisme al món àrab, opina que "a Líbia l'extremisme islàmic té menys presència perquè Gaddafi sempre va ser dur en la repressió dels islamistes radicals" però apunta que es mantenen forts al país perquè tenen "un finançament molt potent".

Mahmud Jibril també va donar la seva visió sobre els interessos de la Unió Europea i els Estats Units en les seves relacions amb Líbia.

Aquest i altres aspectes els podeu trobar ampliats en l'entrevista complerta a l'Ara Premium, on podeu accedir amb registre gratuït.

stats