Internacional 28/05/2018

Un jove malià sense papers, ciutadà honorífic de França per haver salvat un nen penjat d'un balcó

El vídeo de l'acció de Mamodou Gassama es va viralitzar i Macron li ha concedit avui la ciutadania

Ara
2 min
Un jove salva un nen que penjava d'un balcó a París. TWITTER

BarcelonaEl jove d'origen malià Mamadou Gassama, que va arribar al setembre a França sense papers, ha obtingut avui la ciutadania per haver salvat un nen que penjava d'un balcó d'un quart pis a París. Després de la seva gesta de dissabte –coneguda pel vídeo gravat per un vianant que es va viralitzar–, el president francès Emmanuel Macron l'ha rebut al seu despatx a l'Elisi i li ha concedit la ciutadania. Gassama ha dit que vol ser bomber.

Milions de francesos han vist aquest cap des setmana en un vídeo gravat per un vianant com un jove, de 22 anys, grimpava quatre pisos d'una façana de París per salvar un nen petit que penjava d'un balcó.

Els fets van passar dissabte al districte 18è de París, al voltant de les vuit del vespre. Amb el rerefons dels crits de pànic dels vianants, que intentaven alertar de la presència de la criatura aferrada amb les dues mans a la barana del balcó, Gassama es va enfilar per la façana amb les mans nues. El sobrenom de Spiderman que s'ha guanyat és merescut. En cosa de trenta segons va escalar quatre balcons per agafar el nen, de 4 anys. Al costat, un veí de la porta contigua intentava també arribar a la criatura, però un vidre l'hi impedia.

Gassama i la criatura, que estava en estat de xoc, van rebre després atenció mèdica. El pare del nen ha sigut detingut per haver-lo deixat sol a la casa. La mare es troba fora de París i el menor ha sigut ingressat en un centre d'acollida.

L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, va felicitar a Twitter el jove i va explicar que hi ha parlat personalment.

"M'ha explicat que va arribar de Mali fa uns mesos somiant de construir-se aquí la seva vida. Li he dit que el seu gest heroic és un exemple per a tots els ciutadans i que la Ciutat de París evidentment li farà costat de tot cor en els seus passos per establir-se a França".

El jove, entrevistat a la cadena francesa BFMTV, va explicar que va actuar sense pensar-s'ho perquè va veure el nen en perill. De seguida es va llançar una campanya perquè el govern recompensés el seu gest heroic regularitzant la seva situació.

stats