Internacional 31/10/2013

“Com volia Le Pen que arribessin els ostatges, amb vestit i ben afaitats?”

La presidenta de l'ultradretà Front Nacional provoca una gran polèmica a les xarxes socials en mostrar-se "incòmoda" per la manera de vestir dels quatre ostatges que van arribar ahir a París després de tres anys de captiveri

Efe
2 min

ParísLa presidenta del partit ultradretà Front Nacional (FN), Marine Le Pen, s'ha situat aquest dijous en el centre de la polèmica en afirmar que s'ha sentit sorpresa per l'aspecte físic dels quatre ostatges francesos que van arribar aquest dimecres a França després de més de tres anys de captiveri. Pierre Legrand, Thierry Dol, Daniel Larribe i Marc Féret, d'edats compreses entre els 28 i els 62 anys, van ser alliberats aquest dimarts al nord de Mali, i dimecres van arribar a París vestint de manera informal, amb mocadors al coll i, en dos dels casos, barba.

"Aquestes imatges m'han deixat dubitativa. La seva extrema reserva, la seva roba... em semblen sorprenents. M'he sentit incòmoda en veure-les, i crec que no he estat l'única", ha dit en una entrevista a l'emissora Europe 1. Els quatre francesos van ser capturats el setembre del 2010 en un complex miner del grup francès Areva a Arlit, al nord de Níger, per Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI), i a la seva arribada a París, aquest dimecres, no van voler parlar davant la premsa.

"Dos portaven la barba tallada d'una forma força sorprenent. La roba era estranya. Un duia un mocador damunt la cara. Tot això potser requeriria algunes explicacions per part seva", ha insistit la presidenta del FN.

Le Pen no ha volgut parlar d'una suposada islamització dels quatre francesos. "Només estic transmetent una sensació. No faré conjectures, crec que no seria el meu paper", ha dit. Amb tot, les reaccions, tant en les xarxes socials com entre diferents polítics francesos, no han trigat a arribar. "Increïble indecència de Le Pen cap als ostatges alliberats després de més de tres anys de captiveri", ha assenyalat a Twitter la portaveu governamental, Najat Vallaud-Belkacem, mentre que el senador de la conservadora UMP Roger Karoutchi ha demanat amb ironia si després de 37 mesos al desert Le Pen hauria volgut que els ostatges tornessin "amb un vestit de tres peces i ben afaitats".

Davant la cadena de reaccions, Le Pen ha tornat a parlar, hores més tard, per assegurar que "evidentment" s'alegra de l'alliberament dels quatre ostatges i que les seves paraules havien estat "maldestres".

stats