Salvini insinua que s'ha d'esterilitzar una gitana condemnada per petits robatoris

El ministre es queixa que la justícia eviti la presó a la dona, reincident, perquè està embarassada

Matteo Salvini torna a situar la població gitana al punt de mira, tot just un any després que plantegés un cens il·legal per al col·lectiu i expulsar-ne els membres que no tinguin la nacionalitat italiana. Ara, el vicepresident i ministre de l'Interior italià ha demanat augmentar la pena dictada pels jutges contra una dona condemnada per petits robatoris que ha eludit la presó perquè està embarassada, un fet que ha indignat el líder de la ultradretana Lliga, que ha insinuat que se l'hauria d'esterilitzar i retirar-li la custòdia dels fills.

"Aquesta maleïda lladre, a la presó durant trenta anys. Que no tingui més fills, i els seus pobres fills que siguin adoptats per famílies dignes", ha escrit Salvini en el seu compte de Twitter en resposta a la llibertat condicional que li ha atorgat la justícia a aquesta dona, una activa carterista que no ha trepitjat mai la presó malgrat haver estat condemnada, precisament perquè ha tingut deu embarassos consecutius. 

L'enrabiat missatge de Salvini, però, se li ha girat en contra com un bumerang. Molts internautes i analistes polítics han retret al ministre que sigui tan dur amb una lladre de petites quantitats, que ha estat condemnada a 25 anys per la suma de 42 robatoris. En aquest sentit, són moltes les persones que es pregunten quin hauria de ser el càstig real per a la seva Lliga, a qui han acusat i condemnat per haver estafat 50 milions d'euros en una trama de corrupció, però els dirigents de la qual només han rebut penes màximes de 4 anys de presó.

Itàlia posa ara el punt de mira sobre els gitanos

Més continguts de