PLANETA
Internacional 24/03/2019

Els més rics del món

La llista Forbes de les persones més riques del món s’ha escurçat aquest 2019: al món hi ha ara 2.153 milmilionaris (que tenen més de mil milions de dòlars: 880 milions d’euros). En conjunt, acumulen 7,6 bilions d’euros, 352.000 milions menys que el 2018

Gràfic: Esther Utrilla / Text: Sònia Sánchez
2 min
Els més rics del món

LES NOVES FORTUNES

Els més rics del món

ON SÓN ELS RICS

La Xina s’ha situat en poc temps com el segon lloc del món amb més milmilionaris, tot i que, proporcionalment a la població, té deu cops menys rics que el líder habitual: els Estats Units. La davallada de riquesa de l’últim any ha afectat sobretot l’Àsia i la Xina ha perdut 48 milmilionaris, mentre que els Estats Units han batut rècords amb 607 i ocupen 14 dels 20 primers llocs de la llista.

Els més rics del món

ELS MÉS ASSIDUS

Els més rics del món

ELS XINESOS

Els més rics del món

LES FORTUNES FAMILIARS

Entre les 20 persones més riques del món hi ha membres de dos clans familiars. Les fortunes heretades han fet bona part dels milmilionaris de Forbes, que qualifica de “fets a si mateixos” aquells que, hereus o no, hagin impulsat negocis per si mateixos que els donin alts beneficis.

ELS ESPANYOLS

Els més rics del món

LES DONES

Tot i que el nombre de dones a la llista Forbes ha pujat exponencialment, avui encara són només l’11%: 9 de cada 10 milmilionaris són homes. La primera és Françoise Bettencourt, hereva de l’imperi L’Oréal, tot i que també ha anat creixent el nombre de milmilionàries fetes a si mateixes.

Els més rics del món

LES MÉS JOVES

La petita del clan Jenner-Kardashian és la persona milmilionària més jove del món. La més vella és l’empresari de Singapur Chang Yun Chung, de 100 anys, amb 1.927 M€.

Els més rics del món
stats