Internacional 31/08/2012

El tribunal electoral de Mèxic desestima les denúncies contra la presidència d'Enrique Peña Nieto

El tribunal obre la via per a la tornada del PRI al poder i desestima per unanimitat les denúncies presentades per l'esquerra contra Enrique Peña Nieto, a qui acusaven de compra de vots, manipulació de les enquestes electorals i parcialitat dels mitjans de comunicació

Efe
1 min
Protestes davant la seu del Tribunal Electoral de Mèxic

MèxicDesprés de cinc hores i mitja de debat, el tribunal electoral de Mèxic ha decidit per unanimitat confirmar la victòria d'Enrique Peña Nieto a la presidència del país. Els jutges consideren "infundades" les acusacions de l'esquerra liderada per Andrés Manuel López Obrador, que demanava la impugnació del procés electoral del passat 1 de juliol per suposades compres de vot, manipulació de les enquestes electorals, utilització dels mitjans de comunicació al seu favor i violació dels límits de finançament de la campanya electoral.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A partir d'ara, ja es pot lliurar a Peña Nieto l'acta presidencial, però no serà fins a l'1 de desembre que prendrà possessió. El llarg procés pel retorn del PRI al poder, però, està a punt de finalitzar. La decisió del Tribunal s'ha avançat uns quants dies, coincidint amb un increment de l'enfrontament verbal entre l'esquerra i el Partit Revolucionari Institucional.

Aquesta matinada, partidaris de López Obrador s'han reunit davant la seu del tribunal per protestar contra la decisió i hi ha hagut intervenció dels antiavalots contra els manifestants.

stats