Internacional 02/08/2015

Mor l'adolescent de 16 anys apunyalada a la marxa de l'orgull gai de Jerusalem

Efe
2 min
Dos joves en una concentració en record de l'adolescent de 16 anys morta per apunyalament a la marxa de l'orgull gai de Jerusalem / EFE

JerusalemUna adolescent de 16 anys i ferida crítica en ser apunyalada dijous passat per un ultraortodox jueu en plana marxa de l'orgull gai a Jerusalem a causa de la gravetat de les ferides. "Hem rebut la informació que l'adolescent de 16 anys que va ser apunyalada en la marxa de l'orgull gai ha mort", ha explicat la portaveu de la policia israeliana Luba Samri, en un breu comunicat. La menor es trobava ingressada a l'hospital Shaarei Tzedek, on va ingressar dijous en estat crític.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dues persones més van patir lesions severes en la mateixa marxa, i tres de caràcter lleu, que van ser donades d'alta del centre mèdic. La policia va identificar a l'autor de l'atac de caràcter homòfob com Yishai Shlisel, un ultraortodox que feia només tres setmanes que havia sortit de la presó després de complir una condemna de 10 anys per un atac idèntic en què va aconseguir apunyalar a tres persones.

En el marc de la investigació al voltant d'aquest succés, la policia ha detingut la dona d'un rabí de Jerusalem que es troba entre els més prominents detractors de la marxa de l'orgull gai, per analitzar si guardava alguna relació amb el suposat autor de els fets. La sospitosa i el seu marit van negar qualsevol implicació en els fets, que sabessin de les intencions de Shlisel o guardessin algun tipus de contacte ell en els dies previs o el mateix dia de l'atac, informa el mitjà 'Ynet'.

La marxa de Jerusalem, que a diferència de la més festiva que se celebra cada any a Tel Aviv, pretén ser una protesta contra la discriminació de la comunitat de gais, lesbianes i transsexuals a la ciutat, estava custodiada per centenars d'agents de diversos cossos de la policia i per un helicòpter que sobrevolava la zona. Però el vast desplegament policial no va ser suficient per impedir la ràpida carrera de l'atacant, que s'havia aixoplugat darrera del mur d'un petit supermercat des del qual va assaltar les seves víctimes enmig de la confusió.

Aquest crim d'odi, al qual es va sumar divendres l'incendi premeditat d'una casa palestina en què va morir un nadó i tres familiars van resultar greument ferits i atribuït a colons jueus, ha desencadenat indignades reaccions de la societat israeliana i posat en relleu la connivència de les autoritats amb un fenomen imparable.

stats