Internacional 29/05/2013

La mare del nadó rescatat de la canonada d'un vàter diu que va ser un “accident”

La policia dóna per bona la versió de la dona, una mare soltera de 22 anys, i no l'acusarà de cap delicte

Efe
2 min

PequínLa dona que va donar la veu d'alarma sobre la presència d'un nadó a la canonada del desguàs d'un vàter en un habitatge de la província xinesa de Zhejiang ha reconegut ser la mare de la criatura. La dona, una mare soltera de 22 anys i el nom de la qual no s'ha fet públic, ha admès a la policia que havia donat a llum el nadó en secret en un vàter del bloc d'habitatges en què residia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El pare de la criatura, segons ha explicat, s'havia desentès de l'embaràs i ella no es va sotmetre a un avortament –tot i ser habitual a la Xina– perquè no tenia diners per pagar-lo. En canvi, va mantenir la gestació en secret, vestint robes amples i cenyint-se el ventre, ha explicat.

Segons la seva versió, el petit se li va "escapar" en el part en sortir del ventre, de forma que va caure en la canonada. Després d'intentar treure'l sense èxit, i davant la por que es descobrís que ella n'era la mare, va avisar el propietari de l'habitatge sobre la presència del nadó. Va ser aquest qui va alertar els serveis d'emergència.

El petit va poder ser alliberat dues hores més tard, després que fos traslladat a l'hospital encara encallat a la secció de canonada, de tot just 10 centímetres de diàmetre. Durant dues hores, els bombers i els metges van trencar el tub tros per tros per finalment extreure el petit, que només va patir alguns talls i esgarrapades a la cara i les extremitats. El nadó, un nen de 2,8 quilos, ha estat declarat fora de perill i s'alimenta amb normalitat, segons les autoritats.

La mare, que ha renunciat a fer-se càrrec de la custòdia del petit, no afrontarà càrrecs pel succés, que la policia ha decidit tractar com un accident i no com un fet delictiu, com havia apuntat inicialment. El succés va generar multitud de comentaris a les principals xarxes socials del país, entre elles, Weibo –el Twitter xinès–, on els ciutadans han manifestat la seva sorpresa pel que ha passat i s'han multiplicat les ofertes d'ajuda al petit.

stats