Internacional 06/08/2019

Apareix penjat el narcotraficant brasiler que es va disfressar de la seva filla per fugar-se de la presó

Les autoritat penitenciàries han trobat el cos aparentment escanyat amb un llençol a la cel·la de màxima seguretat

Ara
2 min
Així es va disfressar el pres per intentar fugar-se d'aquesta presó de l'estat de Rio de Janeiro.

BarcelonaEl narcotraficant brasiler Clauvino da Silva, que va intentar fugar-se de la presó fent-se passar per la seva filla, ha aparegut penjat a la seva cel·la. Les autoritats penitenciàries han trobat el cos de l'home, condemnat a 73 anys i deu mesos de presó, escanyat aparentment amb un llençol, i han obert una investigació per aclarir els fets.

Da Silva era en una cel·la de màxima seguretat aïllat de la resta de presos després que dissabte passat l'enxampessin disfressat de la seva filla intentant fugir del centre penitenciari, unes imatges que es van fer virals a les xarxes.

Tenia el pla estudiat: aprofitant el dia de visita, va fer venir la seva filla, i ell es va disfressar d'ella amb una màscara de silicona, perruca, maquillatge i roba de noia jove. Però el seu pla no va acabar de sortir bé. Quan provava de sortir després de les hores de visita –ja disfressat de noia– va ser interceptat pels guàrdies del centre Bangu, a tocar de Rio de Janeiro. El pla implicava que la seva filla, de 19 anys i suposadament còmplice de l'operatiu, es quedés a l'interior de la presó per després ser alliberada.

La disfressa que el narcotraficant va utilitzar per fugar-se de la presó.

Segons han explicat les autoritats d'aquesta presó brasilera, els agents van adonar-se de l'intent de fuga quan Da Silva anava a reclamar el document d'identificació de la seva filla, que havia dipositat en entrar a la presó.

La filla, detinguda

La jove, identificada com Ana Gabriele Leandro da Silva, va ser també detinguda i haurà de respondre davant les autoritats acusada del delicte de facilitació de fuga, que pot comportar una pena de presó d'entre sis mesos i dos anys.

No és el primer cop que Da Silva intentava una acció d'aquest tipus. El 2013, Baixinho –així se'l coneixia– i 30 presos més van escapar d'un dels centres del mateix complex pel sistema de clavegueram. Aquell cop sí que hi va haver sort. Malgrat això, un mes després va tornar a ser detingut quan la policia va intervenir en una disputa territorial pel tràfic de drogues a la ciutat d'Angra dos Reis, també a l'estat de Rio de Janeiro.

La situació del sistema penitenciari brasiler és motiu recurrent de crítiques contra les diferents autoritats, tant per les condicions en què és troben els presos com per la saturació de les instal·lacions. La setmana passada almenys 57 persones van morir en una baralla entre bandes a l'estat de Pará.

stats