Internacional 23/02/2014

"Només els tontos discuteixen els fets", un secretari d'estat espanyol al debat de Reding

El secretari d'Estat per la UE, Íñigo Méndez de Vigo, intervé a petició de la vicepresidenta de la Comissió Europea a Barcelona

Ara
1 min
Íñigo Méndez de Vigo, en la seva intervenció al debat. EFE

BarcelonaEl secretari d'Estat per la UE, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat que "només els tontos discuteixen els fets, i això són fets", quan, en un debat a Barcelona amb la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, es tractava sobre què diuen els tractats de la UE en cas que una part d'algun dels estats membres s'independitzi.

Després de respondre les primeres preguntes sobre què en pensava de la possibilitat que Catalunya esdevingui independent, Reding ha acabat per donar la paraula a Méndez de Vigo –exeurodiputat, com el mateix ministre Margallo–, que ha deixat clar que un nou estat quedaria fora de la UE.

"Els comissaris europeus estan cansats que cada cop que vénen aquí els preguntin el mateix. Jo sé què diuen els tractats de la UE i queda clar que la integritat territorial és competència dels estats. I qualsevol que se separi queda fora", ha explicat Méndez de Vigo.

stats