Publicitat
Publicitat

El CIDOB, classificat un any més entre els millors 'think tanks' del món

El nord-americà Brookings i el britànic Catham ecapçalen el rànquing mundial, en què també apareixen l'Instituto Elcano i la FAES

El prestigiós informe anual ' Global Go To Think Tank' de la Universitat de Pennsilvània ha situat de nou el CIDOB com el 'think tank' més ben valorat de l'estat espanyol. En la categoria de millors 'think tanks' del món, el  CIDOB ocupa la posició 58, i en la de millor 'think tank' d'Europa occidental, el lloc número 16, baixant una posició respecte de l'any passat. En canvi, en el llistat que exclou els centres nord-americans (els més nombrosos), el CIDOB ha pujat dos posicions fins al número 28 (d'un total de 137).

L' Índex 2015 del 'Global Go To Think Tank' classifica els principals centres d'investigació sobre polítiques públiques al món, per regió, per àrea d'investigació i per fites especials.

Dins de la llista dels 175 millors 'think tanks' del món també hi apareixen la Fundación para el Análisis y los Estudios Sociales ( FAES) (al número 84), Real Instituto Elcano (número 90) i Institución Futuro (número 147).

La llista mundial està encapçalada, per vuitè any consecutiu, pel centre nord-americà Brookings Institution, dels Estats Units. El segueixen, sense canvis respecte de l'any passat, el Chatham House (Regne Unit),  Carnegie Endowment for International Peace (EUA),  Center for Strategic and International Studies (EUA) i  Bruegel (Bèlgica). 

Prop de 7.000 laboratoris d'idees al món

Aquest índex està elaborat per un comitè d'experts que inclou més de 3.000 acadèmics, periodistes, polítics, directors de 'think tanks', etc.

Segons l'estudi del 2015, al món hi ha un total de 6.846 'think tanks' o laboratoris d'idees dedicats a diverses àrees d'investigació sobre polítiques públiques. En l'últim any aquest nombre ha crescut en 230, tot i que a l'Amèrica del Nord (EUA, Canadà i Mèxic), la regió que acumula més nombre d'aquest tipus de centre (el 28%) n'han desaparegut 60 en l'últim any. La regió del Pròxim Orient i el Nord d'Àfrica és la que més n'ha perdut en l'últim any: ara té 398 (123 menys), mentre que a l'Àsia i l'Amèrica central, Europa i l'Àfrica subsahariana han crescut.

Els Estats Units és el país que té més laboratoris d'idees (1.835), seguit ja de la Xina (435), el Regne Unit (288) i l'Índia (280). A l'Estat espanyol n'hi ha 55, situant-lo en el lloc 22 de la llista per països.

Més continguts de