Internacional 17/12/2014

Obama anucia la fi d'una política a Cuba que "ha fracassat"

Raúl Castro dóna per feta la normalització de les relacions diplomàtiques entre el seu país i els EUA

Efe
1 min
Obama, parlant amb Raúl Castro. WHITE HOUSE

Washington / L'HavanaEl president dels EUA, Barack Obama, ha anunciat aquest dijous la "fi" d'una política en relació a Cuba que està "obsoleta" i que "ha fracassat durant dècades".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una compareixença a la Casa Blanca, Obama ha afirmat que aposta per una "Cuba més lliure i més pròspera" en estendre "una mà d'amistat" al poble cubà quan ha comunicat l'inici d'un nou capítol en les relacions entre els EUA i l'Havana. "Tots som americans", ha dit en espanyol el president dels EUA quan ha conclòs el seu discurs.

Castro, des de Cuba

Des de Cuba, al mateix moment, el president Raúl Castro ha anunciat que el seu país i els EUA han acordat "el restabliment de les relacions diplomàtiques" i "adoptar mesures mútues per millorar el clima bilateral.

En un discurs a la televisió des del seu despatx a l'Havana, Castro ha agraït al Vaticà i al papa Francesc la seva participació en la "millora de les relacions entre els EUA i Cuba" i al govern del Canadà per haver facilitat el diàleg d'"alt nivell" entre els govern dels dos països.

stats