Estats Units
Internacional 12/03/2012

Obama és musulmà? La meitat dels republicans del sud dels EUA creu que sí

La xarxa embogeix després que una enquesta, realitzada a 656 electors de Mississipí, reveli l'opinió sobre la religió del president. L'estudi apareix després que el candidat Rick Santorum qüestionés públicament la fe d'Obama

Ara
1 min
El president dels Estats Units, Barack Obama/ AFP

BarcelonaUna enquesta publicada per Public Policy Polling (PPP), una empresa de sondejos nord-americana, ha revelat que la majoria de votants del Partit Republicà del sud dels EUA pensen que el president dels Estats Units, Barack Obama, és musulmà. El debat s'ha convertit en 'trending topic' mundial durant aquest dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons l'enquesta, realitzada a 600 votants d'Alabama, només el 14% considera que Obama és cristià, mentre que un 45% diu que és musulmà i l'altre 41% no n'està segur. A Mississipí, els electors consideren el mateix, i un 52% de 656 votants republicans estan segurs que el president és musulmà. PPP ha publicat l'informe enmig de les primàries del Partit Republicà en ambdós estats.

Crítiques de l'ultraconservador Rick Santorum

L'estudi apareix després que Rick Santorum qüestionés públicament la religió d'Obama i al·legués que les seves decisions des de la Casa Blanca es construeixen a partir "d'una teologia diferent" a la cristiana.

No és la primera vegada que s'especula sobre la religió d'Obama. L'agost del 2010 una enquesta va revelar que gairebé una cinquena part de tots els nord-americans creuen que el president és musulmà. Obama va respondre en una entrevista a 'NBC Nightly News' i va assegurar que la seva fe és cristiana.

stats