Internacional 13/11/2014

Obama es planteja evitar la deportació per a cinc milions de sensepapers

El president estudia presentar mesures per protegir indocumentats amb fills nord-americans

Efe
2 min

Nova YorkEl president dels Estats Units, Barack Obama, té previst anunciar la setmana vinent un paquet de mesures executives que protegiran de la deportació a cinc milions d'immigrants indocumentats, segons publica avui el diari The New YorkTimes.

El diari sosté que una "peça clau" del pla d'Obama és permetre que molts pares de nens que són ciutadans nord-americans o residents legals obtinguin permisos de treball i evitin així l'amenaça de la deportació.

Aquesta peça delpla podria afectar entre 2,5 i 3,3 milions de persones amb fills, depenent del temps de permanència al país (deu o cinc anys) que es fixi com a requisit per als potencials beneficiaris.

El president avalua,a més, ampliar la protecció que ja existeix per als joves indocumentats que van arribar als EUA quan eren nens i estendre-les també als seus pares, el que beneficiaria més d'un milió d'immigrants.

D'acord amb el diari, els "detalls"sobre les mesures executives encara no estan finalitzats i l'anunci d'Obama es podria demorar fins a desembre, però en cap cas fins l'any vinent. El pla suposa un pas més en la iniciativa aprovada l'any passat en què establia que els estrangers que haguessin arribat als Estats Units essent menors d'edat quedaven blindats i no podien ser deportats.

El rotatiu novaiorquès és el segon mitjà que apunta a un anunci d'Obama sobre immigració, ja que la cadena conservadora Fox ho va fer en el mateix sentit ahir. Consultada per Efe, un portaveu de la Casa Blanca ha assegurat que "el president encara no ha pres una decisió sobre les mesures per arreglar el sistema migratori". "De fet, encara no ha rebut les recomanacions finals del Departament de Seguretat Nacional", ha afegit.

stats