Internacional 12/02/2018

Els Obama aposten per uns retrats oficials atípics

Els quadres destaquen per les tonalitats vives i una tècnica insòlita

Ara
2 min
Barack Obama i Michelle Obama presentant els seus retrats oficials públicament

BarcelonaL'expresident dels Estats Units Barack Obama i l'exprimera dama Michelle Obama han mostrat en públic aquest dilluns els seus retrats oficials, que lluiran a la Galeria Nacional del Retrat de Washington juntament amb la col·lecció de retrats dels 43 presidents que van precedir Obama a la Casa Blanca.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ambientació de la imatge, un fons de vegetació colorit, i la tècnica utilitzada són dos dels trets que els distingeixen dels quadres escollits pels anteriors expresidents. En el cas de Barack Obama, la proposta artística de Kehinde Wiley no passa desapercebuda. Es pot apreciar com la làmina adopta diferents matisos i tonalitats, on apareix l'expresident assegut de cara l'espectador amb un gest proper.

"Vaig intentar negociar aparèixer amb menys cabells blancs, però la integritat artística de Kehinde no ho va permetre. També vaig intentar pactar unes orelles més petites, però tampoc vaig tenir èxit", ha bromejat Obama, que ha qualificat el retrat de "prou enginyós".

El pintor ha confessat que haver dut a terme un encàrrec d'aquesta índole ha sigut un "honor", i alhora ha subratllat la importància que sigui Obama el primer president retratat per un "artista" afroamericà.

Michelle Obama també ha compartit públicament el seu retrat. El quadre lluirà al mateix museu, però l'encàrrec l'ha donat a una altra artista l'afroamericana, Amy Sherald. La imatge trenca amb l'estètica tradicional dels retrats oficials i dona preeminència al vestit d'estampats geomètrics sobre un fons neutre que atorga tot el protagonisme a la presència de l'ex primera dama.

La Galeria Nacional, que va ser inaugurada l'any 1968, recull una col·lecció únicament de retrats d'expresidents fins al 1994, any en el qual, sota el mandat de George H.W. Bush, es van començar a encarregar quadres de les primeres dames.

stats