Europa Occidental
Internacional 23/07/2022

Orbán: “No som de races mixtes ni volem ser-ho”

El primer ministre hongarès creu que l’elevada immigració perjudica el seu país

Anna Reig
1 min
El primer ministre hongarès, Víktor Orbán

BarcelonaEl primer ministre d’Hongria, l’ultranacionalista Viktor Orbán, va reiterar ahir la seva política contra la immigració en un acte a la ciutat romanesa de Baile Tusnad organitzat per la minoria hongaresa de Romania. Orbán va acusar de nou Brussel·les i el magnat George Soros d’obligar Hongria a “rebre immigrants no europeus”. 

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el primer ministre hongarès, per l’elevat nombre d’immigrants, que atribueix a la política d’una suposada “esquerra internacionalista”, els països de l'Europa Occidental “ja no són nacions”. “Hi ha països que barregen els pobles europeus amb els no europeus, però a l’Europa Central [només queden] els europeus. No som de races mixtes i tampoc volem ser-ho”, va afirmar Orbán. 

A més, el mandatari també va qualificar d’"imperialista” i “perillosa” la proposta de la Unió Europea de prendre decisions de política exterior per majoria simple en comptes de per consens, com es fa actualment. “Si es vol obligar un país a una política exterior que no desitja, a això se li ha de dir imperialisme”, declarava Orbán. 

De fet, el seu govern conservador ha bloquejat diverses vegades decisions del Consell Europeu. Per exemple, quan es va adoptar el sisè paquet de les sancions contra Rússia pel seu atac a Ucraïna, va condicionar el seu vot demanant que s’exclogués dels sancionats al patriarca rus Kirill. 

stats