Internacional 01/02/2018

Ordenen la detenció de dos joves saudites gravats mentre ballaven al carrer

L'home i la dona del vídeo han estat acusats de "sobrepassar les regles i les lleis" amb el seu ball

Ara
2 min
Captura del vídeo on apareixen els dos joves que l'Aràbia Saudita vol arrestar

BarcelonaLes autoritats saudites han ordenat aquest dijous la "urgent" detenció de dos joves que apareixen ballant en un vídeo divulgat a les xarxes socials en un carrer de la ciutat d'Abah, al sud-oest de l'Aràbia Saudita.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el responsable d'informació de la província d'Asir, Saad al-Zebet, va assegurar que el príncep saudita i governador de la província, Faisal bin Khaled, va ordenar de manera urgent arrestar un home i una dona que apareixen ballant en un bulevard, en un vídeo que va ser profusament difós a internet i que les autoritats no han datat.

L'emir va demanar identificar la parella i remetre-la a la fiscalia perquè es prenguin "les mesures necessàries per dissuadir tot aquell a qui se li acudeixi sobrepassar les regles i les lleis" del regne ultraconservador.

Al-Zebet va indicar a la nota que l'actitud dels dos joves és "una infracció dels ensenyaments islàmics, els costums i les tradicions". Segons el responsable, l'emir va destacar la importància d'"aplicar una sanció als implicats".

En la gravació, de nou segons de durada, es mostra una jove coberta amb una abaia negra (una túnica àmplia i lleugera de color negre) i un home vestit amb la vestimenta tradicional saudita, ballant separats el que sembla ser una dansa folklòrica.

No és la primera vegada que s'ordena la detenció a l'Aràbia Saudita de joves ballant i que han estat identificats a través de vídeos difosos a internet. El 23 d'agost passat les autoritats del país també van arrestar un adolescent de 14 anys per haver aparegut en un vídeo divulgat a YouTube ballant la 'Macarena' en un pas de vianants a la ciutat de Yeda, a l'oest del país.

Dues setmanes abans, el cantant saudita Abdul·lah al-Shaharani havia estat detingut i després posat en llibertat per dur a terme un pas de ball conegut com a 'dab', que consisteix a recolzar el nas a l'avantbraç i que està vetat a l'ultraconservador regne perquè es considera que incita al consum de drogues.

Tot i que en els últims mesos s'han decretat noves mesures socials al país, sobretot pel que fa a la "llibertat" de les dones en l'espai públic, a l'Aràbia Saudita encara regeixen normes de comportament molt estrictes, ja que no estan permeses les festes i en els espais públics es fa separació de sexes.

stats