Publicitat
Publicitat

Un grup vinculat a Al Qaida s'atribueix la darrera cadena d'atemptats a l'Iraq

Aquest passat dimecres van provocar 67 morts i més de 200 ferits  a diferents localitats del país

El grup radical Estat Islàmic de l'Iraq, vinculat a Al Qaida, s'ha atribuït aquest dissabte en un comunicat difós al seu web la cadena d'atemptats que aquest passat dimecres va causar 67 morts i més de 200 ferits a diferents localitats del país. En aquesta nota, el grup explica que el motiu per cometre els atemptats és el seu rebuig del que anomenen "el projecte satànic iranià per estendre's i agredir a tot el que és suní".

L'Estat Islàmic va precisar, a més, que aquesta ofensiva va ser dirigida contra l'edifici de l'encarregat dels temples de la comunitat xiïta al barri de Bab al Muazam, al centre de Bagdad. El grup va lloar, també, com es va portar a terme els atemptats, "de manera consecutiva i amb una alta coordinació" entre les ciutats.

Aquests brots de violència, que s'han intensificat des de que les tropes nord-americanes van abandonar el país el passat desembre, ha tornat a posar en entredit la seguretat del país. Estan dirigits sobretot contra objectius xiïtes i les forces de seguretat.


Més continguts de