Internacional 11/03/2015

"El de la cua de cavall": Pablo Iglesias segons 'The New York Times'

L'edició europea del diari nord-americà deixa clar que Podem haurà de demostrar si un partit de "l'esquerra radical" pot arribar a governar a l'estat espanyol i, en cas d'aconseguir-ho, si pot mantenir el seu discurs i promeses

Ara
2 min
Captura de pantalla de l'article al 'The New York Times'

Barcelona"Ha promès reestructurar el deute. Ha dit que és hora de canviar les lleis 'que permeten als rics seguir robant-nos'. Ha promès que Brussel·les 'no pot amenaçar' i que 'no volem tenir més caps de govern que obeeixen i no negocien'. Si sona familiar, no, això no és a Grècia. És a Espanya". Així arrenca l'article publicat aquest dimecres a l'edició europea del 'The New York Times' -destacat a la portada- sobre l'auge de Podem a l'Estat i la figura de Pablo Iglesias, a qui identifica com "the one with the ponytail" (el de la cua de cavall o, com alguns l'han anomenat, 'el coletas').

L'article, signat des de Madrid amb el títol "A Espanya, el ràpid creixement de l'esquerra té un to familiar" -per la semblança, diu el rotatiu, entre els fenòmens Podem i Syriza-, es fa ressò del terratrèmol que ha provocat la irrupció de Podem al panorama polític espanyol. No obstant això, es deixa clar que la possibilitat de la formació d'arribar als govern encara "es manté distant". Segons l'article, abans cal superar dos desafiaments: demostrar si un partit de "l'esquerra radical" és capaç de trencar amb l''statu quo' actual i ser escollit a nivell nacional i, en cas d'aconseguir-ho i arribar al poder, mantenir-se fidel al seu discurs i promeses.

"Després d'haver tingut èxit en la primera part, el primer ministre de Grècia, Alexis Tsipras [...] ja s'ha enfrontat a una pronunciada corba d'aprenentatge sobre com conciliar les promeses del seu partit Syriza amb la realitat de la calamitat financera de Grècia", assenyala el rotatiu nord-americà a mode d'exemple.

stats