REGNE UNIT
Internacional 28/05/2012

Un pacifista, a Blair: "Criminal de guerra!"

Un home interromp la declaració de l'ex primer ministre en el cas Leveson, que investiga l'ètica periodística al Regne Unit

Agències
2 min

LondresUn pacifista ha interromput aquest dilluns la compareixença de l'ex primer ministre britànic Tony Blair davant la comissió Leveson, que investiga l'ètica periodística al Regne Unit, titllant-lo de "criminal de guerra". L'home ha irromput amb crits a la sala de l'edifici judicial del Royal Courts Of Justice, on Blair prestava declaració. Les forces de l'ordre l'han arrestat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'incident s'ha produït unes dues hores després que l'excap del govern laborista comencés a parlar sobre la relació que s'estableix entre els mitjans de comunicació i els polítics.

L'home ha increpat Blair per haver implicat el Regne Unit en la invasió de l'Iraq el 2003. Mentre l'ex primer ministre testificava davant del jutge Brian Leveson, dotzenes d'activistes s'han congregat a les portes d'aquest tribunal amb pancartes en què es llegien missatges dirigits a Blair com "Les tropes a casa" o "Fora de l'Afganistan".

De l'espuma d'afaitar a la cara de Murdoch a les acusacions

De fet, Blair ha indicat que l'actuació d'aquest manifestant en plena compareixença captarà més titulars que les seves pròpies afirmacions polítiques. En un acte similar l'estiu passat, un espontani va tirar un plat ple d'espuma d'afaitar a la cara de Rupert Murdoch mentre aquest declarava a la comissió del Parlament de Westminster sobre les escoltes telefòniques. La polèmica va desfermar dubtes sobre la seguretat al recinte, igual que en aquesta ocasió. El tribunal ja està investigant com ha entrat l'home a la sala de la compareixença de Blair, saltant-se tots els controls.

El cas Leveson

L'anomenada comissió Leveson analitza els estàndards del periodisme en aquest país arran de l'escàndol de les escoltes il·legals del desaparegut 'News Of The World', propietat de Rupert Murdoch, amb qui Blair va arribar a tenir una relació molt estreta.

stats