Pròxim Orient
Internacional 10/03/2012

14 palestins moren en una nova escalada de violència entre Gaza i Israel

El primer ministre israelià alerta que 'l'exèrcit atacarà els que intentin atemptar contra la població civil". La mort divendres d'el cap d'un grup radical palestí ha desfermat l'intercanvi d'atacs més mortífer des de l'ofensiva israeliana Plom Fos

Agències
1 min
Un mort en els atacs israelians a Gaza / AFP

GazaAlmenys 14 palestins han mort a la franja de Gaza entre divendres i les primeres hores de dissabte per una sèrie d'atacs aeris israelians. Al mateix temps, milicians palestins llençaven una trentena de coets contra el sud d'Israel en el pitjor esclat de violència registrat en la zona en mesos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'intercanvi d'atacs ha augmentat després que un atac aeri israelià a la ciutat de Gaza arribés al cotxe on viatjaven dos líders milicians en represàlia per l'impacte de coets llançats abans des de la Franja, tot i que no van causar víctimes.

Fonts militars israelianes van dir que el primer bombardeig va acabar amb la vida de Zuhair al-Qesi, cap dels Comitès Populars de Resistència (CPR), un grup d'activistes armats en diverses faccions. Segons les mateixes fonts, l'altra líder milicià mort en el bombardeig era Mahmud al-Hanani. La mort d'Al-Qesi ha despertat la resposta dels CPR. Diversos dels grups que els integren van reivindicar el llançament d'atacs amb coets contra Israel.

Tres civils israelians van quedar ferits pel llançament de coets des de Gaza.

L'escalada de violència a Gaza és la més mortífera des de l'ofensiva israeliana Plom Fos, el Cap d'Any del 2008 al 2009.

Netanyahu alerta

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va assegurar que "l'exèrcit israelià atacarà els que intentin atemptar contra la població civil".

stats