Missatge del pontífex
Internacional 08/04/2012

El Papa demana la fi de la violència a Síria

Benet XVI ha fet una crida perquè Damasc iniciï "sense demora la via del respecte, del diàleg i de la reconciliació". Durant el missatge de Pasqua, el Papa ha repassat la situació al món i s'ha deturat, sobretot, en els conflictes a l'Àfrica i l'Orient Mitjà

Efe
2 min
El papa Benet XVI durant el seu discurs del Diumenge de resurrecció / EFE

Ciutat del VaticàEl papa Benet XVI ha fet aquest diumenge una crida perquè a Síria cessi el vessament de sang i s'emprengui "sense demora, la via del respecte, del diàleg i de la reconciliació". A més, ha demanat que s'ajudi els refugiats que fugen de la violència del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Davant de més de 150.000 persones aplegades a la plaça de Sant Pere del Vaticà, el Papa ha pronunciat el missatge de Pasqua en què ha repassat la situació al món. Benet XVI ha subratllat que l'esperança "ha de passar comptes" amb la duresa del mal, "ja que no és només el mur de la mort el que l'obstaculitza, sinó més aviat l'enveja, l'orgull, la mentida i la violència".

El pontífex ha clamat perquè Crist ressuscitat "atorgui esperança al Pròxim Orient, perquè tots els components ètnics, culturals i religiosos d'aquesta regió col·laborin en favor del bé comú i del respecte dels drets humans".

A més, ha encoratjat el poble iraquià a no escatimar cap esforç per avançar en el camí de l'estabilitat i del desenvolupament i ha advocat una vegada més perquè, a la Terra Santa, israelians i palestins reprenguin el procés de pau.

Després de parlar de l'Orient Mitjà, Benet XVI ha fet referència a l'Àfrica i ha destacat la situació a Mali, "que travessa un moment polític delicat", i ha demanat pau i estabilitat per a aquest país.

El Papa també ha dedicat unes paraules d'ànim per a les comunitats cristianes que pateixen persecucions i discriminacions a causa de la fe. A més, ha condemnat l'atemptat que aquest diumenge ha tingut lloc als voltants d'una església a Nigèria, "teatre en els últims temps de sagnants atemptats terroristes".

Conclòs el missatge, Benet XVI ha impartit la benedicció en 65 idiomes. "Us desitjo a tots una bona i feliç festa de Pasqua, amb la pau i l'alegria, l'esperança i l'amor de Jesucrist ressuscitat", ha dit en castellà.

stats