Internacional 19/11/2014

París identifica un segon francès en el vídeo de decapitacions de l'Estat Islàmic

El país enviarà sis avions de combat més per a combatre els jihadistes a l'Iraq

Efe
2 min
Captura de pantalla del vídeo distribuït per l'Estat Islàmic on es mostra el jove francès Michaël Dos Santos

ParísEls serveis d'intel·ligència francesos han identificat un segon ciutadà amb passaport d'aquest país a l'últim vídeo difós per l'Estat Islàmic (EI) diumenge, que mostra la execució de 18 presoners siris i el voluntari nord-americà Peter Kassig. Segons la cadena de televisió France 2, les investigacions apuntarien a què el segon jihadista és Michaël Dos Santos, un jove de 22 anys originari de la localitat de Champigny-sur-Marne, als afores de París.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, encara no hi ha confirmació oficial de la identitat del jove, i el president de França, François Hollande, s'ha limitat a dir durant un viatge a Austràlia que hi ha dos francesos a la gravació i que les autoritats estan treballant per a identificar-ne al segon.

El primer francès localitzat en el vídeo és Maxime Hauchard, un jove també de 22 anys de la regió de Normandia, que va marxar a Síria a l'agost per a combatre amb l'EI. També s’investiga si entre els militants jihadistes del vídeo hi ha el britànic Nasser Muthana. El jove de 20 anys va abandonar el seu somni d'ingressar a l'escola de medicina al Regne Unit per viatjar a Síria, i ja ha aparegut en un vídeo de reclutament dels jihadistes.

Preocupació a França

Un tercer implicat, detingut a París, està acusat de complicitat amb el jihadisme, tot i que se'n desconeixen encara les causes i el grau. El ministeri de l'Interior francès està preocupat per l'auge de l'islamisme radical, i comptabilitza 1.132 ciutadans francesos vinculats amb xarxes jihadistes que operen a Síria i a l'Iraq, als quals s'ha de sumar 99 procediments oberts i 76 detinguts.

El portaveu del govern francès, Stéphane Le Foll, ha dit aquest dimecres al matí a la cadena BFM TV que "França reforçarà el seu dispositiu per a combatre l'Estat Islàmic". hores després, el ministre de Defensa, Jean-Yves Le Drian ha confirmat l'enviament de sis avions de combat més per a combatre l'Estat Islàmic a l'Iraq, que se sumarien als nou jets que ja hi ha a la regió.

stats