Internacional 27/11/2012

Espanya votarà a favor de reconèixer Palestina com a estat observador de l'ONU, segons 'El País'

El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, defensa la solució dels dos estats. París també és partidària de la iniciativa de Mahmud Abbas

Agències
1 min
Manifestació de suport al reconeixement de l'ONU a Gaza. AFP

París / MadridSegons avança el diari 'El País' aquest dimarts, Espanya votarà a favor de reconèixer Palestina com a estat observador de les Nacions Unides. El rotatiu destaca que Madrid ja té preparat un esborrany amb la proposta, després que el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, es mostrés favorable al reconeixement de l'Assemblea.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i això, el president espanyol, Mariano Rajoy, no s'ha pronunciat encara sobre la decisió. En una roda de premsa conjunta amb el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, Rajoy ha dit que el govern espanyol "sempre ha manifestat el seu compromís amb la solució dels dos estats" i que continuaran fent "tot el possible perquè continuï sent així".

Al seu torn, el govern francès ha anunciat aquest dimarts que votarà a favor de reconèixer Palestina com a estat observador de l'ONU. "Aquest dijous o divendres, quan es plantegi la pregunta, França votarà que 'sí'", ha dit el ministre d'Afers Exteriors, Laurent Fabius, des del Parlament francès.

El president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, va sol·licitar l'adhesió a l'ONU amb aquest estatus després que fracassés l'intent perquè Palestina fos reconeguda com a estat de ple dret al Consell de Seguretat. Perquè Abbas aconsegueixi el seu objectiu li calen la majoria dels suports de l'Assemblea General de les Nacions Unides. La votació està prevista per a aquest dijous a Nova York, com a molt tard divendres.

stats